Ce sa alegi atunci cand ai un dinte lipsa - implant dentar sau punte dentara?

Ce sa alegi atunci cand ai un dinte lipsa - implant dentar sau punte dentara?

data 02 Mar 2022

Ce sa alegi atunci cand ai un dinte lipsa - implant dentar sau punte dentara?
Edentatia sau lipsa unuia sau a mai multor dinti reprezinta o problema reala care nu poate fi neglijata. Sanatatea ta, modul in care mesteci si vorbesti, cat si fizionomia ta sunt direct influentate de pierderea dintilor.
 

Inlocuirea unui dinte lipsa trebuie privita ca o prioritate, avand in vedere riscurile care deriva din lipsa acestora. Pacientii care se confrunta cu edentii partiale sau totale pot alege fie o lucrare clasica, prin realizarea unei punti dentare, fie un tratament modern, precum implantul dentar. In orice caz, cea mai potrivita alegere pentru pacient se face dupa un consult de specialitate si un plan de tratament stabilit impreuna cu medicul stomatolog.

Implantul dentar

Implanul dentar este un dispozitiv realizat din materiale biocompatibile care este inserat intraosos, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. Acesta va tine loc de radacina urmand ca mai apoi sa se aplice o lucrare protetica, care va reface coroana dintelui pierdut.

Care sunt avantajele implantului dentar?

 • Poate reda in totalitate functionalitatea si estetica naturala a dintelui,
 • Se simte si functioneaza in acelasi mod ca dintii naturali,
 • Poate avea o durata de viata de peste 40 ani,
 • Este realizat din materiale biocompatibile, iar astfel, osteointegrarea implanturilor este garantata,
 • Conserva structurile dentare si osoase (implantul dentar nu afecteaza dinti vecini, sanatosi, si previne resorbtia osoasa),
 • Reprezinta o solutie care se poate realiza rapid. Astfel, prin tehnologia utilizata in clinica MedicalCor, zambetul mult visat se poate obtine chiar si in 24 de ore.

 

Un dezavantaj al implantului dentar poare fi reprezentat de costurile ridicate, fiind o alternativa mai scumpa fata de celelalte optiuni de tratament.

Puntea dentara

Puntea dentara reprezinta o lucrare protetica, fixa, utilizata pentru a inlocui dintii absenti.  Aceasta foloseste ca suport dinti naturali ai pacientului, care marginesc spatial edentat. Pentru realizarea acestei lucrarii, dintii vecini devin stalpi si trebuiesc slefuiti, iar de cele mai multe ori, devitalizati.

Care sunt avantajele puntii dentare?

 • Reprezinta un tratament rapid care confera un aspect placut
 • Inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa
 • Reprezinta o alternativa perfecta in cazul in care dintii invecinati sunt partial afectati
 • Poate avea o durata de viata de peste 15 ani
 • Nu necesita interventie chirurgicala
 • Reprezinta o optiune de tratament mai ieftina

Principalul dezavantaj al puntii dentare este reprezetat de faptul ca dintii stalpi trebuiesc slefuiti. In multe dintre cazuri, este necesara si devitalizarea dintilor deoarece pot aparea dureri. In plus, in cazul in care dintii stalpi sunt afectati de boala parodontala, puntea nu poate fi fixata pe acestia.
 

In cazul in care te confrunti cu lipsa unuia sau mai multor dinti, pentru a te bucura de un zambet sanatos si frumos, trebuie sa ai in vedere atat avantajele cat si dezavantajele fiecarei metode. De asemenea, este necesar sa te informezi cu pivire la schimbarile care vor avea loc odata ce tratamentul a luat sfarsit. Te asteptam la MedicalCor la o consultatie pentru a stabili impreuna cu medicii nostri care este cea mai potrivita solutie pentru rezolvarea problemei tale.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙