Cum decurge o sedinta de tratament cu implant dentar?

Cum decurge o sedinta de tratament cu implant dentar?

data 21 Sep 2022

Cum decurge o sedinta de tratament cu implant dentar?

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si mai eficienta solutie de inlocuire a dintilor lipsa. Fie ca vorbim de lipsa unui dinte, a mai multor dinti sau a tuturor dintilor, implanturile dentare si tehnicile moderne de implantologie reprezinta o solutie sigura si de durata pentru problema pacientului.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesa realizata de cele mai multe ori din titan, cu forma unui surub si care are rolul de a crea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde lipsesc dinti. Lucrarea este compusa din doua segmente, un segment osos (implantul dentar) si un segment supraosos, numit bot protetic. Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.

Cum decurge o sedinta de tratament?

O sedinta de tratament cu implant dentar prezinta urmatoarele etape:

Consultatia -  Aceasta are ca scop identificarea si diagnosticarea afectiunilor existente. Astfel, medicii nostri, specialisti in implantologie, vor stabili in primul rand, daca pacientul este sau nu un candidat potrivit pentru implant. Vor fi necesare un set de analize dentare si analize ale sangelui (Hemoleucograma, timpii de sangerare, timpii de coagulare, VSH, etc) pentru a stabili care este starea pacientului. De asemenea, pentru determinarea volumului de os disponibil, este necesara si o radiografie 3D (Computer tomograf) a osului in care va fi inserat implantul.
 
Interpretarea rezultatelor si planul de tratament -  Dupa ce medicul implantolog va analiza toate aceste informatii impreuna cu medicul protetician care se va ocupa de lucrarea protetica, se va realiza si planul de tratament. Acesta va contine interventiile necesare pentru lucrare, timpul estimat cat si costurile acestora. Implanturile dentare reprezinta infrastructura pentru un zambet frumos si sanatos de aceea, la MedicalCor, planificarea initiala, desenul interventiei si pozitionarea implanturilor in planul de tratament sunt punctele cheie care asigura interventia chirurgicala propriu-zisa.

Anestezia si interventia propriu-zisa - Pacientul va fi anesteziat pe toata durata procesului de inserare a implantului, astfel nu va avea dureri pe parcursul interventiei. Se va pregati apoi gingia si osul. Se va realiza o incizie la nivelul gingiei, pentru a expune osul in care se va insera implantul. Daca volumul de os disponibil nu este suficient, se va recurge la o aditie osoasa, astfel incat implantul dentar sa aiba stabilitatea necesara pentru a sustine coroana dentara. La finalul interventiei, medicul va prescrie pacientului medicamentele necesare pentru a reduce inflamatia sau durerea.

Indepartearea firelor -  Dupa aproximativ 7 zile de la introducerea implantului, se vor indeparta firele de sutura.

Perioada de vindecare – Aceasta perioada este etapa din tratamentul cu implant dentar care dureaza cel mai mult. Vor fi necesare intre 3-9 luni pentru ca implantul sa se integreze, iar celulele osoase sa se ataseze pe suprafata acestuia.

Ingrijire post-operatorie – Aceasta etapa presupune respectarea cu strictete a igienei dentare zilnice, periaj profesional si detartraj la fiecare 6 luni, plus vizite regulate de profilaxie.

Etapa de protetică post-implant – medicul specializat în protetică dentară colaborează cu tehnicianul dentar pentru realizarea coroanei, a punţii dentare sau a dintelui propriu-zis.
 

La Clinica MedicalCor, te poti bucura de o dantura estetica si perfect functionala cu sistemul de implanturi dentare ”Dinti ficsi in 24 de ore”. Vei gasi aici o echipa specializata in reconstructii pe implant dentar, astfel incat vei putea obtine zambetul mult dorit, pe termen lung. Te asteptam la o consultatie!

 Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙