Cauzele unui implant dentar nereusit

Cauzele unui implant dentar nereusit

data 01 Mar 2022

Cauzele unui implant dentar nereusit

Despre Implantul Dentar

Daca ai nevoie sa iti inlocuiesti unul sau mai multi dinti pentru a-ti recapata zambetul, atunci cea mai buna alegere e sa apelezi la o clinica specializata pentru interventia de implant dentar.

Insa, pe cat de miraculoase sunt rezultatele implantului dentar, pe atat de dezastruoase pot fi daca nu sunt realizate corespunzator. Chiar daca exista putine cazuri in care implanturile dentare nu au rezultate dorite, e bine sa te informezi pentru a stii care sunt semnele unui implant dentar nereusit si care sunt cauzele acestuia.

Printre simptomele unui implant dentar nereusit se numara:

  • Durere persistenta care nu dispare dupa administrarea medicatiei;
  • Inflamarea gingiilor;
  • Implantul este slabit si se misca;


Este important de retinut faptul ca o interventie de implant dentar depinde de o serie de factori, printre care se numara starea de sanatate a pacientului, ingrijirea dupa interventie, dar si de competenta si experienta dentistului. Mai jos iti prezentam cele mai intalnite cauze pentru care interventia de implant dentar esueaza. 

Fumatul si ingrijirea necorespunzatoare dupa implant

Perioada de recuperere dupa implant este extrem de importanta pentru a avea rezultatul dorit. De aceea trebuie sa te speli pe dinti si sa folosesti ata dentara de doua ori pe zi. O igiena necorespunzatoare poate duce la afectiuni ale gingiilor, acestea fiind un motiv pentru esecul implantului dentar. De asemenea, pentru o vindecare rapida si corecta dupa interventie, se recomanda evitarea fumatului, deoarece acesta incetineste procesul de vindecare. 

Slabirea tesutului osos

Exista cazuri in care implantul nu se combina complet cu osul maxilar, acest lucru generand slabirea implantului. Motivul principal este insuficienta osoasa, dar si starea de sanatate a pacientului. Acest lucru trebuie verificat de catre specialist inainte de procedura, astfel incat sa poata gasi solutii pentru realizarea corecta a interventiei de implant dentar.

Peri-implantita

Aceasta infectie este un tip de boala a gingiilor, fiind rezultatul unei igiene orale necorespunzatoare. Aceasta se poate forma in jurul implantului, influentand astfel durata de viata a acestuia. 

Implanturi de calitate inferioara realizate necorespunzator

Una dintre cele mai intalnite cauze este alegerea cabinetului si dentistului care sa realizeze interventia de implant dentar. Avand in vedere ca implantul dentar este conceput pentru a rezista zeci de ani, este foarte important ca acesta sa fie de calitate si sa fie pus de un specialist in implantologie, care sa aiba experienta in acest domeniu si care sa se asigure de succesul interventiei. 

Decizia de a opta pentru un implant dentar este una importanta atat pentru stima de sine, cat si pentru o buna sanatate orala, tocmai de aceea trebuie sa alegi o clinica care ofera servicii de calitate. La MedicalCor o sa gasesti o echipa de profesionisti, care lucreaza doar cu materiale de calitate si care se bucura de o experienta vasta in implantologie.  Programeaza-te acum si beneficiezi de consultatie si radiografie gratuita!Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙