Plombe Estetice – Obturatii Estetice Dentare

Plombe estetice – Opturatii Estetice Dentare 

La MedicalCor ne mândrim că putem oferi pacienților noștri plombe din material alb compozit ca o alternativă pentru plombele metalice.

Ce sunt obturațiile fotopolimerizabile?

O plombă dentară se referă la materiale restaurative ca porțelanul, rășina sau metalul, acestea fiind folosite pentru repara funcția, structura și integritatea dintelui. Plombele albe sunt, în general, realizate dintr-un material de rășină compozită. Stomatologii noștri vor face tot posibilul ca plomba să aibă aceeași culoare ca și dintele, iar procesul va fi simplu și nedureros.

Cum este realizată procedura?

Folosind o lumină albastră specială, materialul compozit al plombei este atașat dintelui formându-se o legătură strânsă. Această legătură ajută plomba să susțină structura dintelui și previne ciobiri sau fracturări. Apoi, stomatologul nostru va modela și lustrui compozitul pentru a se potrivi dintelui și pentru a limita deteriorarea și pătarea.

Care sunt avantajele?

Plombele albe nu îți vor afecta sănătatea dintelui așa cum se întâmplă atunci când sunt folosite plombele din metal. Aceste plombe sunt naturale și rezistente, iar procesul de aplicare este complet nedureros. De asemenea, nimeni nu va putea face diferența între dinții naturali și plombă. Pentru a află dacă această procedură ți se potrivește te rugăm să ne contactezi. Programează-te pentru o consultație la MedicalCor. Tratamentul cariei dentare prin obturații de compozit

Caria dentară ia naştere dintr-un cumul de factori (cei mai incriminaţi fiind bacteriile de la nivelul cavităţii orale, igiena precară, aportul scăzut de fluor, alimentaţia şi fumatul) şi apare în general la dinţii din spate care, datorită formei lor aplatizate, sunt folosiţi în mestecarea alimentelor.

FAQ Caria dentara

Cum se pune diagnosticul de carie dentară?

Medicul stomatolog poate stabili un diagnostic de carie dentară însă din stadiu incipient, când simptomele nu sunt evidente cu ochiul liber prin examinarea atât a suprafeţele dentare vizibile cât şi pe cele mai puţin accesibile, prin intermediul radiografiei dentare.

Astfel medicul dentist poate stabili un diagnostic cât mai precis, pentru ca tratamentul să fie aplicat cât mai repede iar rezultatele să fie optime.

Care sunt simptomele cariei dentare?

Simptomele cariilor dentare cuprind:

Astfel de simptome trebuie să pună în alertă pacientul, care trebuie să urmeze, cât mai repede posibil, un tratament adecvat. Ignorarea acestora duce iremediabil la avansarea bolii şi chiar pierderea dintelui.

Care este tratamentul cariei dentare?

Tratamentul cariilor dentare diferă foarte mult în funcţie de stadiul de evoluţie al afecţiunii dentare.

O carie în forma sa incipientă, deci fără a forma o cavitate, poate fi simplu tratată de către medicul stomatolog prin aplicarea unei soluţii cu fluor care are rolul de a stopa procesul de degradare a dintelui, cu condiţia ca pacientul să respecte cu stricteţe regulile elementare de igienă orală.

Dacă stadiul cariei ajunge deja la lipsă de substanţă, deci la apariţia acelei aşa-numite cavități în stratul dentar, medicul va apela la curăţarea ţesutului dentar alterat şi infectat şi va umple această cavitate printr-o obturaţie, popular denumită plombă. Plomba (obturaţia) are scopul de a înlocui ţesutul dentar lipsă şi pentru realizarea acesteia se pot folosi diferite tipuri de materiale dentare, cum ar fi: amalgamul (gri-negru, metalic), cimenturi dentare (de culoarea dintelui) şi materiale compozite (care sunt cele mai apropiate de proprietăţile dintelui natural).

Cazurile grave de carii, cu evoluţie avansată şi deteriorare adâncă în stratul dentar, necesită cel mai probabil un tratament de canal, care presupune în primul rând înlăturarea nervului şi sigilarea dintelui .

Ce sunt obturațiile( plombele) de compozit ?

Obturațiile (plombele) sunt folosite pentru repararea dinților cariați sau loviți. Această procedură este una rapidă, obturațiile (plombele) de compozit fiind fixate de obicei într-o singură ședință de tratament.

De ce să optăm pentru obturații cu materiale compozite?

Materialele compozite sunt soluția cea mai potrivită pentru obținerea unor nuanțe precise care se potrivesc cu dintele și refac estetica și funcționalitatea dintelui. Aceste materiale sunt în momentul de față cele mai populare pentru că pot imita culoarea dintelui, fiind în același timp foarte rezistente.

Cum se realizează plombele din compozit?

Care sunt avantajele plombelor din compozit?

Care sunt complicaţiile cariei dentare?

Caria dentară poate duce la afecțiuni și mai grave, cum ar fi infecţii grave ale gingiilor şi ale osului de sub ele. Aceste infecţii pot produce, prin acutizare, un abces dentar, care se manifestă prin dureri intense, umflarea zonei respective, febră şi stare de rău general, iar în acest stadiu dintele nu mai poate fi recuperat şi nu există altă soluţie decât extracţia.

De asemenea, caria dentară favorizează acumularea de placă bacteriană în exces care poate duce la apariţia gingivitei, o afecţiune în care gingiile capătă culoarea roşie, sunt inflamate, sângerează la periaj şi sunt dureroase.

Cazurile de carie avansată pot conduce la colectarea puroiului la baza rădăcinii dintelui şi astfel se erodează osul care susţine dintele dar se extinde şi infecţia, care va fi tratată chirurgical, prin intermediul unui drenaj (incizie a tegumentului sau mucoasei pentru a elimina colecţia de puroi).

Plombele din compozit realizate de medici specializați reprezintă o soluție sigură pentru refacerea estetică a zâmbetului dumneavoastră natural !