Programare online

Fațetele dentare

Fatetele dentare sunt tratamentele cele mai mai populare din lume frecventate de vedetele la Hoolywood 

Ce sunt fațetele dentare? 

Fațetele dentare sunt restaurări fizionomice realizate din materiale care arată exact ca smalțul natural al dinților tăi. Fațetele dentare sunt realizate din porțelan (ceramica) și sunt aplicate pe partea frontală a danturii. Acestea sunt foarte subțiri, aproximativ 0.2mm și sunt considerate ca fiind un tratament cosmetic de conservare.   Ceramica dentară este cel mai des folosită pentru fațetele dentare oferind duritate și transluciditate.

Cu ajutorul tehnologiei 3D (Smile Design), putem previzualizarea rezultatului final inainte de a incepe tratamentul propriuzis, astfel fațetele dentare vor fi compatibile cu fizionomia ta.

Cu ajutorul lor, medicii stomatologi pot corecta multe imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului precum:

Care sunt beneficiile fațetelor dentare din portelan?

La MedicalCor oferim 3 tipuri de fațete dentare:

Fațete din porțelan - tradiționale sau care necesită pregătire completă în prealabil 

Fațete ”low-prep„  - acestea nu necesită prea multă pregătire în prealabil

Fațete directe - care nu necesită deloc pregătire în prealabil 

Fiecare dintre aceste fațete are un alt preț pentru că implică materiale diferite și procedura în sine e diferită la fiecare în parte. Fațetele dentare sunt o soluție uimitoare pentru o gamă largă de probleme dentare estetice. Pentru a afla care este tipul de fațetă potrivit pentru tine, contactează-ne (link) sau sună la 0729/122 422. 

Cum trebuie ingrijite fațetele din porțelan?

Durata de viață a fațetelor dentare din porțelan depinde de cât de bine le îngrijești. Având îngrijirea adecvată, pot rezista chiar și decenii; totodată fiind de știut că fațeta din porțelan e imună la carii. Însă uneori fațeta respectivă nu acoperă dintele întreg și în acest caz, porțiunea neacoperită din dinte este încă predispusă la bacterii și la carii. 
            Îngrijirea fațetei dentare nu e atât de diferită față de îngrijirea de rutină obișnuită. Periajul regulat și folosirea aței dentare, alături de vizitele regulate la stomatolog, îți va păstra fațetele dentare în stare bună și zâmbetul strălucitor ani de zile.

Fațetele din porțelan sunt de asemenea predispuse la fracturi, asemenea dintelui natural, așadar ai grijă de dantura ta când practici sport sau orice alte activități care implică factori de risc.

 

Așadar, cum poți avea grijă de fațetele tale din porțelan?

Urmează pașii de mai jos și vei avea un zâmbet frumos care durează o veșnicie.

Periază-ți fațetele dentare și folosește ața dentară, îngrijește-le asemenea dinților naturali.

Pasta de dinți cu efect de albire funcționează foarte bine și asupra fațetelor dentare. Găsește una care nu doar protejează împotriva petelor, dar este și delicată, astfel încât să nu zgârie suprafața fațetelor.

Nu lua prea multe gustări, asta duce la deteriorarea dinților.

Evită orice impact puternic și poartă o gutieră dentară când practici sport.

O periuță cu vibrații poate fi o alegere perfectă pentru fațetele din porțelan, pentru că le menține albe fără a le zgâria.