Programare online

Tratamente Obturatie Canal -Tratamente Endodontice Cluj

1. Necesitatea tratamentului de canal (endodontic)

Tratamentul endodontic

Tratamentul e canal este una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice care trateaza dintele la interior pentru a elimina infectiile si pentru a-l proteja de infectii viitoare. La MedicalCor, tratamentele endodontice  sunt realizate fara durere, cu ajutorul Anesteziei Ghidate Digital ( Wand Sta).

Procedura este efectuata prin utilizarea lupelor Zeiss si asigura o rata de success de peste 90%. Eliminarea numeroaselor riscuri poate salva dintele si astfel nu se va ajunge la extractii dentare.

Avantajele tratamentul endodontic realizat cu ajutorul lupelor Zeiss:

Tratamentul endodontic este indicat in urmatoarele cazuri:

De retinut este faptul ca, in unele cazuri, dintele poate fi total asimptomatic, infectia fiind descoperita in urma unei examinari clinice sau radiologice de rutina.

2. Etapele tratamentului

Intrebari frecvente ale pacientilor

1.Care este scopul tratamentului endodontic? Eliminarea durerii, apoi dezinfectarea si sigilarea corespunzatoare a intregului sistem de canale ale dintelui.
2. De ce sunt necesare radiografiile dentare? Radiografiile 2D sau 3D ghideaza medicul spre un diagnostic cat mai precis si un tratament predictibil.
3. Cat timp dureaza un tratament endodontic? In functie de complexitatea dintelui, numarul de canale si diagnostic, tratamentul poate dura intre 1-2 sedinte, fiecare a cate o ora. 
4. Cat de dureros este tratamentul endodontic? Tratamentul se realizeaza cu anestezie locala sau cu anestezia ghidata digital The Wand, astfel tratamentul este nedureros. 
5. Este normal sa existe o sensibilitate dureroasa dupa tratamentul endodontic? O usoara jena dureroasa la masticatie este normala, dar aceasta descreste in timp.
6. Care este costul unui tratament endodontic? Pretul tratamentului depinde in functie de gradul de dificultate al dintelui. Acesta poate varia intre 200 si 450 ron.
7. Ce se intampla daca tratamentul endodontic esueaza? In cazul acesta exista doua solutii: retratarea dintele endodontic sau inserarea un implant in locul acestuia.


La MedicalCor detinem cea mai actuala si performanta aparatura de specialitate in ceea ce priveste realizarea unui tratament endodontic si anume: micromotorul RECIPROC GOLD de la firma VDW cu apex locator incorporat si diverse sisteme rotative adaptate: Protaper, Mtwo, One Wave. Reciproc, Revo S, One Shape si multe altele. Toate acestea asigura un tratament endodontic calitativ si eficient, cu un prognostic favorabil in timp.