Tratamente Endodontice Cluj – Tratamente Obturatie Canal

Tratamente Obturatie Canal -Tratamente Edodontice Cluj

1. Necesitatea tratamentului de canal (endodontic)

Tratamentul endodontic

Tratamentul de canal este una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice, care tratează dintele in interior pentru eliminarea infecțiilor și il protejeaza de viitoare infecții. La Medicalcor, tartamentele endodontice sunt efectuate de medici specialisti, fara durere cu ajutorul anesteziei ghidata digital(Wand Sta)

Procedura fiind efectuata prin utilizarea lupelor Zeiss asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri poate face diferența între a salva dintele sau a trebui extras.

Avantajele tratmentul endodontic realizat cu ajutorul lupelor Zeiss:

Tratamentul endodontic este indicat in:

De retinut este faptul ca in unele cazuri dintele poate fi total asimptomatic, infectia fiind descoperita in urma unei examinari clinice sau radiologice de rutina.

2. Etapele Tratamentului

Intrebari frecvente ale pacientilor

1.Care este scopul tratamentului endodontic? eliminarea durerii, apoi dezinfectarea si sigilarea corespunzatoare a intregului sistem de canale ale dintelui
2. De ce sunt necesare radiografiile dentare? Radiografiile 2D sau 3D ghideaza medicul spre un deiagnostic cat mai precis si tratament predictibil
3. Cat timp dureaza un tratament endodontic? In functie de complexitatea dintelui, nr de canale si diagnostic de la sedinta de o ora 2 sedinte de aproximativ 2 ore.
4. Cat de dureros este tratamentul endodontic? Tratamentul se face cu anestezie locala sau ai optiunea chiar cu noua tehnologie anestezie ghidata digital The Wand, fara durere.
5. Este normal sa existe o sensibilitate dureroasa dupa tratamentul endodontic? O usoara jena dureroasa la masticatie este normala, dar care descreste in timp.
6. Care este costul unui tratament endodontic? pretul manoperei este in functie de gradul de dificultate al dintelui : intre 200 si 450 ron.
7. Ce se intampla daca tratamentul endodontic esueaza? Eista doua variante de tratament: putem retrata dintele endodontic sau sa inseram un implant in locul acestuia

MEDICAL COR detine cea mai actuala si performanta aparatura de specialitate in ceea ce priveste realizarea unui tratament endodontic si anume: micromotorul RECIPROC GOLD de la firma VDW cu apex locator incorporat si diverse sisteme rotative adaptate: Protaper, Mtwo, One Wave. Reciproc, Revo S, One Shape si multe altele. Toate acestea asigura un tratament endodontic calitativ si eficient, cu un prognostic favorabil in timp.